BCC Corporate wordt officieel AirPlus International

BCC Corporate wordt officieel AirPlus International

Op 1 februari wordt de toonaangevende Belgische aanbieder van kredietkaarten BCC Corporate officieel AirPlus International, een dochtermaatschappij van de Duitse groep Lufthansa AirPlus Servicekarten GmbH (AirPlus Groep). Voor AirPlus, een wereldwijde aanbieder van betaaloplossingen voor zakenreizen, past de naamsverandering in zijn Europese groeistrategie op de markt van virtuele en mobiele betaalmethoden.

Achttien jaar na de oprichting van Bank Card Company zag BCC Corporate het daglicht. Het bedrijf focuste uitsluitend op de uitgifte van zakelijke kredietkaarten. Vandaag vraagt de markt gestandaardiseerde producten en processen. Twee jaar na de overname door de AirPlus Groep krijgen Belgische zakenreizigers toegang tot alle producten van AirPlus: kredietkaarten, centrale facturering, reisverzekeringen, virtuele betaaloplossingen, rapportagetools en wereldwijde servicemogelijkheden – een uniek totaalpakket.

“Samen kijken we vol vertrouwen naar de toekomst”, zegt Michael Fürer, General Manager van AirPlus International in België. “Na de overname konden Belgische klanten deelnemen aan een globaal programma met lokale betaalkaarten, en profiteren van internationaal gestandaardiseerde processen en snellere productinnovaties. AirPlus verwelkomde een uiterst gespecialiseerd kredietkaartenteam met een uitzonderlijke knowhow. Het bedrijf wist zo zijn marktpositie te versterken en groeide uit tot de toonaangevende verstrekker van zakelijke betaalkaarten in België. Het creëerde een meerwaarde voor beide partijen.”

Een rijke geschiedenis
Bank Card Company ontstond uit een fusie van de twee bedrijven die een beslissende rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de Belgische kredietkaartensector tijdens de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. In 1982 lanceerde het bedrijf de eerste Visa kaart. Zes jaar later, in 1988, was BCC de onbetwiste leider in de branche en gaf het 95 procent van de kredietkaarten in België uit. Vandaag is BCC nog steeds marktleider op het gebied van zakelijke betaalkaarten en exclusieve aanbieder van de Brussels Airlines Miles & More Mastercard.

Over AirPlus International
AirPlus is een toonaangevende internationale aanbieder van oplossingen voor het dagelijkse beheer van zakenreizen. Zo'n 51.000 bedrijven zijn klant en rekenen op AirPlus voor de betaling en analyse van de kosten van hun zakenreizen. De producten en diensten komen wereldwijd op de markt onder het merk AirPlus International. Het AirPlus Company Account is het succesvolste account met centrale rekening op basis van UATP. Meer informatie is beschikbaar op www.airplus.com

Neem voor meer informatie contact op met:
Katrin Szabadics, Senior Marketing Manager BeLux
AirPlus International SA/N
kszabadics@airplus.com

+32(0) 2 550 83 08

Frédéric Pellissier, Senior Consultant RC
frederic.pellissier@rca.be

+ 32 486 94 52 51